Skip to main content

Tutkimuksen vaikuttavuus ja näkyvyys: ORCID-tutkijatunniste

ORCID-tutkijatunniste

ORCID logo     Open Researcher and Contributor ID

 

Tampereen korkeakouluyhteisön yhteisen avoimen tieteen ja tutkimuksen linjauksen mukaisesti tutkija hankkii ORCID-tutkijatunnisteen ja käyttää sitä kaikessa tieteellisessä toiminnassaan. Kansainvälinen ORCID-tutkijatunniste tarjoaa tutkijalle pysyvän ja yksilöivän digitaalisen tunnisteen, jonka avulla tutkija voi erottua muista tutkijoista. Useat tieteelliset kustantajat ovat ottaneet ORCIDin käyttöön ja se voi kytkeytyä julkaisuprosessiin jo käsikirjoituksen lähettämisvaiheessa.                            

 

Miksi ORCID?

ORCID-tutkijatunniste:

  • mahdollistaa tutkijan identifioinnin yli organisaatiorajojen
  • voidaan linkittää muihin tutkijatunnisteisiin mm.: Scopus Author ID ja Web of Science ResearcherID (Publons-palvelussa), jolloin tutkijan ORCID-profiiliin voidaan siirtää automaattisesti julkaisuja viittaustietokannoista (Scopus ja Web of Science).
  • mahdollistaa tutkijan julkaisuluettelon ylläpidon ORCID-palvelussa koko uran ajan, affiliaatiosta toiseen ja maasta toiseen
  • tunnisteella voidaan hakea julkaisuja Web of Science - ja Scopus-viittaustietokannoista

Lue lisää:

ORCID-tunnisteen liittäminen CRISiin

ORCID-tutkijatunniste on hyödyllistä tallentaa yliopiston tutkimustietojärjestelmään (SoleCRIS / TUTCRIS).

Tällä hetkellä ORCID-CRIS -integraatio toimii TUTCRIS:ssä, jolloin CRISiin tallennetut julkaisut päivittyvät suoraan ORCIDiin. Tunniste on hyödyllistä tallentaa myös SoleCRISiin tunnisteelle varattuun kenttään asiantuntijatiedoissa.

Ohjeet ORCID- tunnisteen yhdistämiseksi tutkimustietojärjestelmään kirjaston CRIS-oppaasta: