Skip to main content

TuniLib-opas: Yleistä

TuniLib

Mitä TuniLib sisältää

TuniLibissä on neljä välilehteä. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat TuniLibistä löytyvät yliopistoyhteisön hankkimat e-aineistot auki myös etäkäytössä. 

Kirjaston kokoelmat -välilehti: sisältää tiedot kirjaston eri toimipisteiden painetusta aineistosta, kuten kurssikirjoista, muusta tutkimuskirjallisuudesta, lehdistä ja opinnäytteistä. TuniLibistä löydät myös e-kirjoja ja e-opinnäytteitä.

Kotimaiset artikkelit -välilehti: sisältää tietoja kotimaisista artikkeleista. Osa on pelkkiä viitteitä, osasta löytyy kokoteksti. Artikkeleiden tieteellisyyden taso vaihtelee yleislehdistä tieteellisiin lehtiin. Julkaisussa-rajauksella voit nähdä mihin lehtiin hakutuloksesi osuu. Jos hakutuloksesi viittaa painettuun lehteen, voit siirtyä Kirjaston kokoelmat -välilehdelle ja tarkistaa lehden nimellä, löytyykö lehti meiltä.

Varastokirjasto-välilehti Löydät tietoa Varastokirjaston kirjoista, joita korkeakouluyhteisöön kuuluvat voivat tilata maksullisen kaukopalvelun kautta. Lehdistä on korkeakouluyhteisön jäsenten mahdollisuus itse tilata maksuttomia artikkelikopioita. 

Kansainväliset artikkelit -välilehti sisältää laajan kansainvälisen artikkelikokoelman. Artikkeleiden etäkäyttö edellyttää kirjautumista Tuni-tunnuksella.

TuniLibin ja Andorin yhteys

Jos Andorin hakutuloksiin tuleva aineisto on kirjaston kokoelmassa oleva painettu aineisto, hakutuloksen klikkaaminen avaa yhteyden kirjastoluetteloon TuniLibiin, josta näet kirjan tarkemmat saatavuustiedot.

Kun etsit tiettyä kurssikirjaa eri painoksineen, kannattaa etsiä suoraan TuniLibistä.

Haku TuniLibissä

Voit hakea TuniLibin perushaussa tai tarkennetussa haussa. Hakusanoja voi yhdistellä. Tarkennetussa haussa voit hakea kohdentamalla hakusanasi esimerkiksi tekijään. Täältä löydät  lisää hakuvinkkejä.

Kokoelmaan rajaaminen TuniLibissä

Jos haluat rajata tietyn toimipisteen painettuun aineistoon, kannattaa haun jälkeen hyödyntää vasemmalla valikossa näkyvää Kokoelma-rajausta.

Plus-painikkeesta saat tarkemman sijainnin auki.

TAU Linna ja Arvo

TAU Hervanta ja Pori

TAMK

(Tamk pääkampus, Mediapolis, Musiikkiakatemia)

Voit rajata hakutulosta myös aineistotyypin, tekijän, kielen, julkaisuvuoden tai aiheen mukaan.

Voit tarkastella tuloslistaa relevanssijärjestyksessä tai uutuusjärjestyksessä.

Kirjastokortin/-korttien liittäminen TuniLibissä

Asiakas voi hankkia lainausoikeuden kaikkien toimipisteiden aineistoihin, lainausoikeuden voi hankkia kirjaston toimipisteissä (kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan). Kaikki kortit kannattaa liittää tuni-tunnuskirjautumiseen.

Kirjaudu tuni-tunnuksella. Liitä kaikki kirjastokorttisi tuni-tunnukseen. Näin voit jatkossa hallinnoida kaikkien korttien lainojasi tuni-tunnuksella kirjautuneena.

Huomaathan, että varatessasi tai uusiessasi lainojasi, löydät eri kirjastokorttisi pudotusvalikosta. Muista uusia kaikkien korttiesi lainat.

Myös salasanat ovat kirjastokorttikohtaisia.

  • Tampereen yliopisto - (Linna ja Arvo)
  • Tampereen yliopisto - (Hervanta ja Pori)
  • Tampereen ammattikorkeakoulu - TAMK

Järjestelmien erillisyys johtuu siirtymävaiheesta. Kirjastojen aineistot ovat asiakkaalle haettavissa samasta paikasta, mutta tiedot eivät vielä ole samassa järjestelmässä. Autamme mielellämme mahdollisissa kysymyksissä.

Hakutulosten tallentaminen TuniLibissä

Voit tallentaa hakutuloksia suosikkeihin. Voit lähettää hakutuloksia itsellesi sähköpostilla tai tallentaa niitä viitteidenhallintaohjelmaan, kuten RefWorksiin. Tallentaminen tapahtuu tuloksen vieressä olevasta nuppineula-kuvakkeesta. E-aineistot voi tallentaa tuni-tunnuksella kirjautuneena. Matkalaukku-kuvake siirtää tuloksen väliaikaiseen kansioon, josta ne voi lähettää itselle tai tallentaa.

UKK