Skip to main content

Tiedonhaun opas: Etusivu

Kysy meiltä

Tästä oppaasta löydät tietoa tiedonhankinnan perusteista.

Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään sinua kaikissa kirjaston käyttöön ja tiedonhankintaan liittyvissä asioissa - ja myös muissa opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Kirjaston toimipisteiden yhteystiedot ja aukioloajat löydät kirjaston verkkosivuilta.

Etäkäyttöohje

E-aineistojen etäkäyttö Tampereen yliopiston tai ammattikorkeakoulun ulkopuolelta tapahtuu kirjautumalla kirjaston hakupalveluihin TuniLibiin tai Andoriin tuni-tunnuksella. Lisätietoa etäkäytöstä löydät kirjaston sivuilta.

Jos e-aineistojen etäkäytössä on ongelmia, ilmoita asiasta kirjastoon joko sähköpostiin kirjasto@tuni.fi tai palautelomakkeella.

Tervetuloa

Tervetuloa!

Tämän oppaan avulla voit tutustua tieteellisen tiedonhaun periaatteisiin aina aiheen jäsentämisestä ja hakusanojen valinnasta tiedonlähteiden valintaan ja hakutulosten arviointiin. Kaikki nämä ovat arvokkaita taitoja, joiden hallinnasta on merkittävää etua niin opinnoissasi kuin myöhemmin työelämässä. Suosittelemme siis tutustumaan tähän oppaaseen huolella, sillä se kannattaa.

Alkuperäinen opas on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä neljän eri korkeakoulun kirjaston (Aalto-yliopiston kirjasto, Lappeenrannan tiedekirjasto, Oulun yliopiston kirjasto, Tampereen teknillisen yliopiston kirjasto) kesken. Tässä se on mukautettu vastaamaan Tampereen yliopiston kirjaston tarjoamia aineistoja ja palveluja. 

Onnea tiedonhakuun!

Tiedonhankintataitojen opetus

Tampereen yliopiston kirjasto vastaa kaikesta tutkinto-ohjelmiin kuuluvasta tiedonhankintataitojen opetuksesta.

Löydät tarkemmat aikataulut ja tiedekuntakohtaiset koulutustiedot täältä.

Voit lukea lisää kirjaston koulutuksista sekä informaatiolukutaidon merkityksestä opinnoissa kirjaston verkkosivuilta.

 

Twitter