Skip to Main Content

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: Julkaiseminen

Julkaiseminen

Lehtien ja -kustantajien luotettavuus on syytä aina arvioida ennen kuin lähettää kirjoitustaan julkaistavaksi. Erityisesti Open Access -lehtien luotettavuus on syytä arvioida hyvin tarkasti. OA-lehtien impact factorit pitää aina tarkistaa Journal Citation Reports (JCR) -tietokannasta eikä luottaa lehtien omiin ilmoituksiin, jotka saattavat olla keksittyjä tai laskettu lehtien omien algoritmien avulla. Ainoat oikeat impact factorit löytyvät JCR-tietokannasta.

Julkaisufoorumin JUFO-luokituksiin on myös lisätty luotettavia OA-lehtien luokat. Haku-sivulla voit tehdä hakuja luokituksen saaneiden tieteellisten lehtien luokista.

Jos lehdellä ei ole impaktia tai JUFO-luokkaa, kannattaa harkita hyvin tarkkaan, antaako tutkimuksensa julkaistavaksi lehdessä.

Katso tämän Julkaiseminen-osion alakohdat, kun tarvitse perustietoa julkaisemisen tueksi.

Kuinka arvioida lehtiä

Julkaisufoorumi (JUFO) on suomalainen tieteellisen julkaisutoiminnan laadunarviointia tukeva luokitusjärjestelmä. Luokitus sisältää niin lehtiä, kirjasarjoja, konferensseja kuin kirjakustantajiakin. Luokituksessa kaikkien tieteenalojen keskeiset ulkomaiset ja kotimaiset julkaisukanavat jaotellaan luokkiin.

Julkaisufoorumi-luokat ovat: 0= kanavat, jotka eivät (vielä) täytä tason 1 kriteereitä; 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso.

Palvelu sisältää Journalytics -osion joka sisältää keskeiset julkaisukanvavaa koskevat tiedot sekä Predatory Reports -osion, josta voit tarkistaa  ns. saalistajalehtiä, joiden tieteellinen arvo on kyseenalainen.

Lehden Impact Factor (IF) kertoo, kuinka usein keskimäärin lehden julkaisemiin artikkeleihin on viitattu. Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät  JCR-tietokannasta. Lue lisää tutkimuksen arvioinnista.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback