Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: E-aineistot ja etäkäyttö

E-aineistojen käyttö

Taysin ja yliopiston verkossa olevilta koneilta ei tarvitse kirjautua e-aineistoihin, sillä aineistot toimivat pääsääntöisesti IP-tunnistuksella. Etäkäytössä on tunnistauduttava yliopiston Tuni-tunnuksella tai Taysin vierailijatunnuksella sekä kaksivaiheisella tunnistuksella. 

 • Artikkelihaut voi tehdä kirjaston ostamissa tietokannoissa. Tietokantoihin mennään etäkäytössä joko Tietokannat A-Z -palvelun tai tämän portaalin linkkien kautta kirjautumalla. Näin kokotekstit aukeavat automaattisesti.
 • E-kirjat löydät Andor-tietokannasta. Suurinta osaa e-kirjoista voit lukea online-tilassa laitteesi selaimessa. Useimpia e-kirjoja voit ladata omalle laitteellesi ja lukea niitä ilman nettiyhteyttä offline-tilassa. Yliopiston ja Taysin koneilta pääset suoraan Andor-linkistä e-kirjaan. Etäkäytössä kirjaudu Taysin vierailijatunnuksella tai yliopiston Tuni-tunnuksella.
 • E-lehdet löydät Andor-hakupalvelusta. Lehtihaussa voit hakea e-lehtiä nimellä sekä selata lehtiä aihealueittain. 
 • Katso ohjeet kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönotosta liitteestä, ja ole tarvittaessa yhteydessä IT-helpdeskiin.

Kirjaston aineistot

Hae Andor-hakupalvelusta

Etäkäyttö

 • Taysin henkilökunta voi hakea e-aineistojen etäkäyttötunnuksia tällä lomakkeella.
 • Tunnus on voimassa joko ilmoittamaasi määräaikaisuuden päättymiseen asti tai korkeintaan vuoden myöntämispäivästä. Määräajan päätyttyä tunnusta on anottava uudestaan.
 • Voit aktivoida tunnukset osoitteessa https://id.tuni.fi/
  Salasanan aktivointi mahdollista tallennuksesta seuraavana päivänä. Tarvitset aktivointiin pankkitunnukset.

 • Jos saamasi tunnus ja/tai salasana on unohtunut, saat uusittua ne salasanan vaihtopalvelussa
 • Erikoistuvilla lääkäreillä, yliopiston ja TAMK:n opiskelijoilla ja henkilökunnalla on Tuni-tunnukset, joilla e-aineistoja voi käyttää etänä. Erillistä vierailijatunnusta ei tarvita.

Uusia aineistoja

Oxford Medicine Online kokoaa Oxford University Pressin lääketieteelliset aineistot yhteen portaaliin. Portaalista pääset yli 1000 e-kirjaan, yli 2000 videoon ja monipuolisiin opetusmateriaaleihin. Portaalin e-kirjoja pääset käyttämään tietokannan omasta käyttöliittymästä tai Andor-hakupalvelun kautta. Oxford Medicine Online sisältää muun muassa Oxford Textbook of Medicine -teoksen, ESC CardioMed -ensyklopedian ja Anaesthesiology from Oxford Medicine -kokoelman.

Aineistot ovat käytettävissä marraskuuhun 2022 asti, minkä jälkeen valitsemme kokoelmien aineistoja pysyväiskäyttöön asiakaspalautteiden ja käyttötilastojen perusteella.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback