Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: E-aineistot ja etäkäyttö

E-aineistojen käyttö

Taysin ja yliopiston verkossa olevilta koneilta ei tarvitse kirjautua e-aineistoihin, sillä aineistot toimivat pääsääntöisesti IP-tunnistuksella. Etäkäytössä on tunnistauduttava yliopiston TUNI-tunnuksella tai Taysin vierailijatunnuksella sekä TUNI kaksivaiheisella tunnistuksella. Tutustu etäkäyttöohjeisiin.

 • Artikkelihaut voi tehdä kirjaston ostamissa tietokannoissa. Tietokantoihin mennään etäkäytössä joko Tietokannat A-Z -palvelun tai tämän portaalin linkkien kautta kirjautumalla. Näin kokotekstit aukeavat automaattisesti.
 • E-kirjat löydät Andor-tietokannasta. Suurinta osaa e-kirjoista voit lukea online-tilassa laitteesi selaimessa. Useimpia e-kirjoja voit ladata omalle laitteellesi ja lukea niitä ilman nettiyhteyttä offline-tilassa. Yliopiston ja Taysin koneilta pääset suoraan linkistä kirjaan. Etäkäytössä kirjaudu Taysin vierailijatunnuksella tai yliopiston peruspalvelutunnuksella.
 • Andor-tietokannan lehtihaussa voit hakea e-lehtiä nimellä sekä selata lehtiä aihealueittain. 
 • Katso ohjeet kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönotosta liitteestä, ja ole tarvittaessa yhteydessä IT-helpdeskiin.

Etäkäyttö

 • Hae etäkäyttöoikeuksia. Tunnus on voimassa joko ilmoittamaasi määräaikaisuuden päättymiseen asti tai korkeintaan vuoden myöntämispäivästä. Määräajan päätyttyä tunnusta on anottava uudestaan.
 • Voit aktivoida tunnukset osoitteessa https://id.tuni.fi/ 
  Salasanan aktivointi mahdollista tallennuksesta seuraavana päivänä. Tarvitset aktivointiin pankkitunnukset.

 • Jos saamasi tunnus ja/tai salasana on unohtunut, saat uusittua ne salasanan vaihtopalvelussa, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. 
 • Tampereen yliopiston opiskelijoilla, erikoistuvilla lääkäreillä ja yliopiston henkilökunnalla on TUNI-tunnukset, joilla e-aineistoja voi käyttää etänä. Erillistä vierailijatunnusta ei tarvita.

Get It Now

Get It Now (GIN) on Copyright Clearance Centerin (CCC) tuottama palvelu, jonka kautta korkeakouluyhteisön ja Taysin henkilökunta voi tilata artikkeleita, jotka eivät kuulu kirjaston kokoelmiin. Get It Now parantaa entisestään tieteellisten e-lehtien saatavuutta.

Kuinka käytän palvelua?

 • Suosittelemme, että aloitat kirjautumalla Andor-hakupalveluun Tuni-tunnuksella tai Taysin etäkäyttötunnuksella.
 • Etsi artikkelin nimellä tai DOI-tunnuksella. Jos artikkeli on saatavilla Get It Now -palvelun kautta, artikkelin viitteessä näkyy CCC Get It Now -linkki.
 • Linkistä avautuu lomake. Täytä lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja hyväksy käyttöehdot. 
 • Saat artikkelin sähköpostiisi 24 tunnin sisällä, usein jo muutamassa tunnissa.

Huomioitavaa

 • CCC tallentaa dataa Yhdysvalloissa sijaitsevalle pilvipalvelimelle. CCC tallentaa käyttäjän sähköpostiosoitteen ja tilatut artikkelit.
 • Kirjasto saa käyttäjätiedot laskutuksen tarkistusta varten. Jos kirjasto käyttää asiakastietoja palvelun ja kokoelman kehittämiseen, käyttäjätiedot anonymisoidaan.
 • Lisätietoja löydät täältä: the security policies ja the privacy policies. Yhdysvaltalainen tietoturvalainsäädäntö ei täysin vastaa eurooppalaisia lakeja. 

Kirjaston aineistot

Hae Andor-hakupalvelusta

Uusia aineistoja

Oxford Medicine Online -kokoaa Oxford University Pressin lääketieteelliset aineistot yhteen portaaliin. Portaalista pääset yli 1 000 e-kirjaan, yli 2 000 videoon ja monipuolisiin opetusmateriaaleihin. Portaalin e-kirjoja pääset käyttämään tietokannan omasta käyttöliittymästä tai Andor-hakupalvelun kautta. Oxford Medicine Online sisältää muun muassa Oxford Textbook of Medicine -teoksen, ESC CardioMed -ensyklopedian ja Anaesthesiology from Oxford Medicine -kokoelman.

Aineistot ovat käytettävissä marraskuuhun 2022 asti, minkä jälkeen valitsemme kokoelmien aineistoja pysyväiskäyttöön asiakaspalautteiden ja käyttötilastojen perusteella.


Get It Now on Copyright Clearance Centerin (CCC) tuottama palvelu, jonka kautta korkeakouluyhteisön ja Taysin henkilökunta voi tilata artikkeleita, jotka eivät kuulu kirjaston kokoelmiin. Get It Now parantaa entisestään tieteellisten e-lehtien saatavuutta. Palveluun on myös lisätty kaikki 51 Annual Reviews -lehteä.

Kun haet Andor-hakupalvelusta artikkelin, joka on saatavilla Get it Now -palvelussa, artikkelin viitteestä löydät CCC Get It Now -linkin. Linkistä avautuu lomake. Täytä lomakkeelle sähköpostiosoitteesi ja hyväksy palvelun käyttöehdot. Saat artikkelin suoraan sähköpostiisi 24 tunnin sisällä, usein jo muutamassa tunnissa.

Lue lisää e-aineisto-oppaasta. Ota yhteyttä kirjaston hankintatiimiin, jos sinulla on kysyttävää palvelusta.