Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Mendeley: Viittaustyylin muokkaus

Näin muokkaat viittaustyyliä

Jos et löydä sopivaa valmista viittaustyyliä, voit muokata olemassa olevaa tyyliä.

1. Klikkaa  Mendeley Desktopilla View > Citation Styles.

2. Voit valita listalla näkyvistä tyyleistä jonkin muokattavaksi tai etsi sopivampia tyylejä arkistosta > Get More Styles.

3. Valitse muokattava tyyli ja klikkaa hiiren oikealla. Avautuvassa ponnahdusikkunassa valitse Edit Style.

Valitse tyyli

 

4. CSL Editor tallentaa muokkaamasi tyylin Mendeley-tilillesi, josta voit myös jakaa sen muiden kanssa. Tallentamista varten CSL Editor pyytää kirjautumaan Mendeley-tilillesi.

Kirjautuminen

 

5. Tämän jälkeen selaimeen avautuu visuaalinen editointi-ikkuna (Visual CSL Editor). Uusi tyyli on muuten samanniminen kuin alkuperäinen, mutta oma nimesi on tyylin nimen jäljessä. Voit vaihtaa tyylin nimen klikkaamalla sitä ja kirjoittamalla uuden. Uusi tyyli on myös saanut uuden ID:n, joka on tarpeen jaettaessa tyyliä muille.

Editointi-ikkuna

 

6. Tyyliä voit nyt muokata klikkaamalla tekstiviitteen tai bibliografian lähteen jotain kohtaa. Editori hyppää tyylin ko. kohtaan ja kertoo kulloisetkin vaihtoehdot. Esimerkiksi kirjan otsikon isot ja pienet alkukirjaimet määritellään text-case -pudotusvalikon avulla, title-valinta käyttää isoja alkukirjaimia substantiiveissa ja adjektiiveissa kun taas capitalize-all -valinta käyttää isoja alkukirjaimia otsikon kaikissa sanoissa.

Kirjan otsikon editointi

Kirjan otsikko title-valinnan jälkeen:

 

7. Eri julkaisutyyppien tietojen esitystapaa muokattavan tyylin mukaisesti voit tarkastella esimerkkien avulla. Valitse pudotusvalikosta se julkaisutyyppi, jonka tietojen esitystapaa haluat muokata. Esim. Valitse Citation 1 ja ruksaa siellä jokin julkaisutyyppi.

Esimerkkejä

 

8. Tallentaaksesi tyylin muutokset tilillesi klikkaa Style > Save Style.

Tallenna tyyli

9. Voit valita pudotusvalikosta, näytetäänkö URL ja date accessed lähdeluettelossa vain verkkosivuille vai kaikille julkaisutyypeille. Samoin voit valita pudotusvalikosta viittausten ja lähdeluettelon kielen. Jos valitset kieleksi suomen, et al. > ym. ja ed. > toim.

URL ja kieli

 

Lisätietoja viittaustyylin muokkaamisesta

Citation Style Editor -apuohjelma on integroitu Mendeley Desktopin 1.7 ja myöhempiin versioihin.

Logo

Email: library@tuni.fi
P. 0294 520 900

Kirjaston kotisivut | Library homepage
Andor

Palaute | Feedback