Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Näin käytät kirjastoa: Kirjastokortti

Opas Tampereen yliopiston kirjaston uusille asiakkaille

Kirjastokortti mukaan

Kun käytät kirjastoa, tarvitset aina kirjastokortin.

  • Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun varsinaiset opiskelijat voivat aktivoida opiskelijakorttinsa kirjastokortiksi verkossa http://helpdesk.tuni.fi tai käymällä kirjaston asiakaspalvelussa. (Huom! Jos sinulla on sähköinen opiskelijakortti, saat erillisen kirjastokortin)
  • Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun henkilökunta, avoimen opiskelijat ja muut kulkukortin omaavat saavat erillisen kirjastokortin tilaamalla sen itsepalvelukanavasta http://helpdesk.tuni.fi tai asioimalla kirjaston asiakaspalvelussa.
  • Ota mukaan kuvallinen henkilötodistus, kun noudat tai käyt aktivoimassa korttisi asiakaspalvelutiskissä.
  • Korkeakouluyhteisön ulkopuolisille asiakkaille emme voi tällä hetkellä myöntää uusia kirjastokortteja.

Kirjastokortin haltijana sitoudut käyttösääntöihin ja olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta. Käyttösäännöt ovat luettavissa verkkosivuillamme.

Kirjautuminen ja etäkäyttö

Andoriin kirjautuminen

  • Jos olet Tampereen yliopiston tai TAMKin opiskelija tai henkilökuntaa, kirjaudu sisään tuni-tunnuksella. Samalla kirjautumisella saat käyttöön sekä e-aineistot etänä että pääset tarkastelemaan lainatietojasi. Jos olet kieltänyt tietojesi luovutuksen opiskelija-/henkilökuntarekisteristä, joudut ottamaan yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun tietojesi lisäämiseksi.
  • Muut asiakkaat kirjautuvat joko kirjaston rekisteriin ilmoittamallaan sähköpostiosoitteella tai kirjastokortilla. Kirjastokortilla kirjauduttaessa mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai salasanasi on nollattu, kirjoita salasanakenttään joku merkki/merkkejä, niin sinut ohjataan asettamaan uusi salasana (vähintään 8 merkkiä, kirjaimia tai numeroita). Mikäli unohdat salasanasi, niin ota yhteyttä kirjastoon ja salasanasi nollataan, jonka jälkeen pääset taas asettamaan uuden salasanan edellä mainitulla tavalla.
  • Taysin henkilökunta voi hakea e-aineistojen vierailijatunnusta tällä lomakkeella. Lisätietoja e-aineistojen käytöstä sairaalan ulkopuolella löydät Sairaalaportaalista. Ota yhteyttä kirjastoon, jos et pääse kirjautumaan tunnuksella.

PIN-koodi (lainausautomaattia varten)

  • Nelinumeroista PIN-koodia käytetään vain lainausautomaateilla lainattaessa.
  • Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia tai olet unohtanut sen, niin uuden PIN-koodin voi asettaa Andorin kautta kirjautumalla sisään, valitsemalla kirjastokortti, Omat  tiedot ja sieltä valitsemalla Päivitä salasana/pin-koodi.
  • Vaihtoehtoisesti PIN-koodin voi asettaa/vaihtaa ottamalla yhteyttä kirjastoon tai käymällä kirjaston asiakaspalvelupisteessä.

Etäkäyttö

Kirjautumaton käyttäjä voi tehdä hakuja ja halutessaan päästä lukemaan rajattua e-aineistoa häneltä kysytään tuni-tunnus ennen kuin hän pääsee palveluntarjoajan sivulle aineistoon käsiksi. Kirjautuminen on toki suositeltavaa, koska tällöin saa kattavammat tulokset hakuihin ja muut Andorin asiakastoiminnot käyttöönsä ja e-aineistoja voi tallentaa esim omiin suosikkeihin. Tällöin ei myöskään kysytä kirjautumista enää aineistoon siirryttäessä.

.

Kuvituskuvassa kirjastokortteja

Kirjaston palvelut korona-aikana