Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjaopas: Visible Body

Visible Body

Palvelun nimi ja linkki Visible Body
Kokoelman sisältö

Tampereen korkeakouluyhteisössä on tarjolla neljä Visible Body -palvelua. Human Anatomy AtlasMuscle PremiumAnatomy & Physiology sekä Physiology & Pathology ovat interaktiivisia 3D-anatomiatietokantoja ja oppimistyökaluja.

Tietokantojen löytyminen

Visible Body löytyy tietokantalistalta. IOS- ja Android-mobiililaitteille on tarjolla sovellukset, jotka löytyvät sovelluskaupoista, ks. ohjeet alla.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä Rajoittamaton.

Lataaminen tietokoneelle

 • Hae Visible Body tietokantalistalta. Jos olet kampusalueen tai Taysin ulkopuolella, kirjaudu tuni-tunnuksellasi tai Taysin etäkäyttötunnuksellasi.
 • Valitse Human Anatomy Atlas, Muscle Premium, Anatomy & Physiology tai Physiology & Pathology.
 • Klikkaa Launch Web Player. Jos koneellasi ei ole ilmaista Unity Web Player 4.3+ -ohjelmaa, seuraa näytön ohjeita ohjelman asentamiseksi. Tarjolla on myös Web GL -versio, jonka käyttö ei vaadi Unity Web Player 4.3+ -ohjelmaa, mutta version lataaminen ja käyttäminen on hitaampaa kuin Web Player -version.
 • Odota, että ohjelma latautuu. Lataamisessa saattaa kestää minuutteja.

Huomioithan, että Visible Body täytyy ladata jokaisella käyttökerralla erikseen. Visible Body tarvitsee suhteellisen nopean koneen hyvällä prosessorilla toimiakseen kunnolla. Tarkemmat vaatimukset löydät ao. Käyttöohjeita-kohdan linkeistä.

Lataaminen mobiililaitteelle

Näin lataat sovelluksen kampuksilla:

 • Kirjaudu mobiililaitteellasi Eduroam-verkkoon ollessasi Tampereen yliopiston tai TAMKin tiloissa. 
 • Mene selaimella osoitteeseen http://ovid.visiblebody.com/mobile/ tai käytä alla olevaa QR-koodia. Lataa haluamasi sovellus linkistä.
 • Jos saat ilmoituksen "There are no applications available for this institution", laitteesi ei ole Eduroam-verkossa. Kirjaudu Eduroamiin uudelleen ja ota varmuuden vuoksi mobiilidata pois päältä.
 • Mobiilisovellus tulee avata Eduroam-verkossa viiden kuukauden välein, jotta sovellus pysyy aktiivisena. Jos sovellus vanhenee, poista sovellus, ja lataa uudelleen.

Näin lataat sovelluksen kampusten ulkopuolella:

 • Mene Visible Bodyn sovellussivuille tästä linkistä.
 • Valitse Off Campus.
 • Valitse haluamasi sovellus.
 • Syötä tuni.fi-sähkopostiosoitteesi, minkä jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuskoodin.
 • Syötä vahvistuskoodi, minkä jälkeen saat käyttäjätunnuksen ja salasanan näytöllesi ja sähköpostiisi.
 • Lataa sovellus sovelluskaupan linkistä.
 • Kirjaudu sovellukseen käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

QR-koodi mobiilisovelluksiin:

QR-koodi

Käyttöehdot

Maksimissaan viiden kuvan käyttäminen ei-kaupallisiin tarkoituksiin on sallittua rajatuilla käyttöehdoilla. Kuvan alkuperä täytyy mainita, kuvassa tulee näkyä Visible Body -logo. Tarkista käyttöehdot täältä.

Käyttöohjeita

Muuta huomioitavaa

Kannettavalla tietokoneella on käytettävä tietokantaversiota, ei mobiilisovellusta.

 

Koulutusten tallenteet

Katso tallenteet Visible Body -koulutuksista. Kouluttajana Tarja Huttunen Wolters Kluwerilta. Koulutusten kesto noin 50 min.

Uutta!

Nyt voit ladata Visible Body -mobiilisovellukset myös kampusten ulkopuolella. Lue lisää kohdasta "Lataaminen mobiililaitteelle".

Visible Bodyyn on hankittu uusi sovellus, Physiology & Pathology, jolla voit tutkia ihmisen peruselintoimintoja, niiden häiriöitä ja yleisimpien sairauksien kehittymistä. Sovelluksen avulla voit muun muassa vertailla 3D-malleilla normaalia anatomiaa ja sairaustiloja tai katsoa animaatioita elintoiminnoista.