Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjaopas: Oppiportti

Oppiportti

E-kirjapalvelun nimi ja linkki Duodecim oppiportti
Kokoelman sisältö Duodecim Oppiportti on terveydenhuollon ammattilaisten koulutuspalvelu. Palvelu sisältää Duodecimin oppikirjoja, luentoja, kursseja ja muita opetusmateriaaleja. 
E-kirjojen löytyminen

Löydät kirjat Oppiportti-portaalista Kirjat-välilehdeltä ja kirjan nimellä Andor-palvelusta.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä Rajoittamaton.
Lukeminen
  • Voit lukea kirjoja selaimessa online-tilassa. Pääset suoraan kirjaan kohdasta "Avaa oppikirja" - "Jatka sisältään kirjautumatta".
  • Voit tehdä kirjoihin kirjanmerkkejä ja muistiinpanoja kirjautumalla Duodecim-tilille (katso tilin luominen kohdasta Muuta huomioitavaa).
Lataaminen Kirjoja ei voi ladata omalle koneelle.
Tulostaminen Voit tulostaa kirjoista artikkeli kerrallaan.
Muuta huomioitavaa
  • Kirjat avautuvat yliopiston, ammattikorkeakoulun ja Taysin koneilta klikkaamalla Oppikirjat --> Avaa oppikirja --> Jatka sisään kirjautumatta.
  • Kirjaudu sisään -linkki on Duodecim-kirjautumista varten. Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta sekä Taysin henkilökunta voivat halutessaan luoda itselleen Duodecim-tilin, josta pääsee Oppiportti-aineistoihin myös ilman TUNI-tunnistautumista. Saat käyttöösi kirjaston hankkimat Oppiportti-sisällöt vasta, kun olet kirjautunut palveluun omilla tunnuksillasi ensimmäisen kerran yliopiston tai ammattikorkeakoulun eduroam-verkossa olevalta koneelta. 
  • Näin luot Duodecim tilin: Kirjaudu Oppiporttiin ja klikkaa ”Oma Oppiportti” ruudun yläkulmassa. Valitse "Uusi käyttäjä?" ja täytä tiedot. Lisää sähköpostiosoitteesi muodossa tuni.fi tai pshp.fi. Rekisteröitymiskoodi-kohdan voi jättää tyhjäksi. Samaa Duodecim-tiliä voi käyttää kaikissa Duodecimin palveluissa, joihin sinulla on käyttöoikeus. Lisätietoa Duodecim-tilistä.
  • Huomiothan, että Duodecim-tilin avulla pääset ainoastaan Oppiportin aineistoihin, esimerkiksi Terveysporttiin on mentävä etäkäytössä tietokantalistan kautta Tuni-tunnistautumalla. 
  • Oppiportin käyttöohjeet ja -oikeudet, aineistojen viittausohjeet ja Oppiportti FAQ löytyvät Oppiportin sinisestä alapalkista. 

Päivitä Duodecim-tilisi sähköpostiosoite

Jos olet luonut Duodecim-tilin vanhan organisaation sähköpostiosoitteellasi (UTA, TAMK tai TUT), päivitäthän sähköpostisi TUNI-muotoon.

Tee näin:

1) Kirjaudu Oppiporttiin Duodecim-tilisi tunnuksilla osoitteessa www.oppiportti.fi. Käyttäjätunnuksesi on rekisteröitymisen yhteydessä käyttämäsi sähköpostiosoite. Jos olet unohtanut salasanasi, vaihda se Unohtuiko salasana -toiminnon avulla.
2) Kirjautumisen jälkeen valitse oman nimesi alta kohta ”Omat tiedot” (palvelun oikea yläkulma).
3) Päivitä kohtaan Käyttäjätunnus ja salasana käyttäjätunnukseksesi uusi tuni.fi-sähköpostiosoitteesi, anna nykyinen salasanasi ja tallenna muutokset.
4) Päivitä uusi sähköpostiosoitteesi myös kohtaan Nimi ja sähköpostiosoite > Sähköpostiosoite ja tallenna muutokset.
5) Päivitysten jälkeen pääset takaisin Oppiportin etusivulle selaimesi back-toiminnolla.

Jos sähköpostiosoitteesi ja käyttäjätunnuksesi päivityksessä ilmenee ongelmia, ota yhteyttä Oppiportin asiakaspalveluun osoitteessa oppiportti@duodecim.fi.