Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

E-kirjaopas: Ellibs

Ellibs

 

E-kirjapalvelun nimi ja linkki  

Ellibs

Kokoelman sisältö Monitieteinen e-kirjatietokanta.
E-kirjojen löytyminen

Löydät kirjat sekä Andorista että tietokannan omasta käyttöliittymästä.

Yhtäaikaisten käyttäjien määrä
 • Suurimmassa osassa kirjoista rajoittamaton käyttöoikeus.
 • Myös useita erilaisia käyttäjämäärään ja käyttöaikaan perustuvia lisenssejä
Lukeminen 
 • Osaa kirjoista voit lukea online-tilassa Ellibsin omassa lukuohjelmassa (ePub-muotoiset kirjat). Osassa kirjoista vain latausmahdollisuus (pdf-kirjat).
 •  Lukeminen ja lataaminen edellyttävät kirjautumista Ellibs-palveluun tuni-tunnuksella tai Tampereen yliopistollisen sairaalan etäkäyttötunnuksella. Huom. Valitse kotiorganisaatioksi kirjautumisessa Tampereen korkeakoulut - Tampere universities (EI Tampereen yliopisto EIKÄ Tampereen ammattikorkeakoulu). Ruksaa kohta "Hyväksyn tietojeni tallentamisen ja käsittelyn Ellibs Library-palvelussa" ennen kirjautumista. Katso Ellibs-kirjautumisohje kirjaston usein kysytyt -osiosta tai ohjevideo.
Lataaminen 
 • Voit ladata kirjojan omalle koneellesi.
 • Kirjaudu palveluun tuni-tunnuksella tai Taysin etäkäyttötunnuksella - myös yliopistoverkossa. Huom. Valitse kotiorganisaatioksi kirjautumisessa Tampereen korkeakoulut - Tampere universities.

Kirjojen lataamiseen tarvitset:

Laina-aika: 14 päivää (pitkä laina-aika) ja 10 min (lyhyt laina-aika, joka ei kuluta kirjan lainakertoja)

Lainan palauttaminen

E-kirjat palautuvat itsestään kiertoon laina-ajan päätyttyä eikö niistä koidu maksuja. Sinun ei siis välttämättä tarvitse palauttaa lainaa. Voit kuitenkin myös palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, jolloin seuraava jonossa pääsee lukemaan sitä nopeammin. Palauttaminen tapahtuu käyttämällä palautustoimintoa joko Omassa kirjahyllyssä tai lukuohjelmassa.

Ellibs-sovellus mobiililaitteille

Sovelluksen avulla voit selailla Tampereen yliopiston kirjaston Ellibs-kokoelmaa sekä lainata ja varata sieltä kirjoja. E-kirjojen lukeminen onnistuu sovelluksen lukuohjelmalla. 

Voit ladata ilmaisen sovelluksen täältä:

Valitse sovelluksessa ensin omaksi kirjastoksi Tampereen korkeakoulut. Kirjaudu sitten sovellukseen Haka-tunnuksellasi ja valitse kotiorganisaatioksi Tampereen korkeakoulut/Tampere universities (EI Tampereen yliopisto). Jos kokoelma ei aukea, avaa vasemman yläkulman hampurilaisvalikko, kirjaudu ulos ja aloita alusta. 

Sovelluksen virhetilanteissa tarkista ensin, että käytössäsi on sovelluksen tuorein versio. Voit myös kokeilla kirjautua sovelluksesta kokonaan ulos ja uudelleen sisään. 

Tulostaminen ja kopioiminen
 • Omalle laitteelle ladatun kirjan tulostaminen ja kopioiminen lukuohjelmassa on mahdollista rajoitetusti osassa kirjoista. Rajoitukset ovat kustantaja- tai kirjakohtaisia. Sallitut tulostus- ja kopiointimäärät näet lukuohjelmassa.
 • Selainlukijassa on tulostaminen ja kopioiminen kokonaisuudessaan estetty toteutusteknisistä syistä.
Varaaminen

Voit tehdä kirjaan varauksen, jos kaikki kappaleet ovat lainassa. Klikkaa "Tee varaus" ja tallenna oma sähköpostiosoitteesi. Varaus siirtää sinut jonoon ja saat kirjan automaattisesti käyttöösi vuorollasi. Sinulle lähetetään ilmoitus heti, kun kirja on käytössäsi omassa kirjahyllyssäsi.

Käyttöohjeita

Tampereen yliopiston kirjaston Ellibs-tietoisku (video)

Ellibsin omat ohjeet saat näkyviin palvelun yläpalkista.

Käyttöehdot Tutustu käyttöehtoihin.
Muuta huomioitavaa
 • Vierailijoilla kirjaston asiakaskoneilla ei ole pääsyä Ellibs-kirjoihin. Pääsy vaatii aina tuni-tunnuksen tai Tampereen yliopistollisen sairaalan etäkäyttötunnuksen.
 • Ellibsiin kirjautumisessa voi olla ongelmia, jos olet samalla selaimella kirjautunut vanhoja tunnuksia käyttävään palveluun. Selain voi muistaa sen pitkäänkin. Jos selaimen sulkeminen tai muistin tyhjennys ei auta, kokeile selaimen yksityisyystilaa eli privat- tai incognito–tilaa. Firefoxista se löytyy mm. oikealla olevasta hampurilaisvalikosta ja Chromessa oikealla kolmen allekaisen pisteen takaa.

 • Tietoa Ellibs-kirjojen saavutettavuudesta löytyy Celian sivuilta.