Artikkelit ja tietokannat - Oikeustiede - Oppaat | Guides at Tampere University Library

Oikeudelliset verkkopalvelut

Finlex This link opens in a new window Finlex on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton palvelu. Finlex koostuu yli kolmestakymmenestä tietokannasta. Palvelun kokonaisuudet ovat lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, hallituksen esitykset, viranomaisnormit ja valtiosopimukset. Finlex is a public and free service of legal material owned by the Ministry of Justice. Finlex consists of over thirty databases. The service includes legislation, case law, government bills, government regulations and treaties.
- This link opens in a new window
Edilex This link opens in a new window Oikeudellinen tietopalvelu. Edilexin keskeistä sisältöä ovat juridinen uutispalvelu, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet (Defensor Legis, Lakimies, Liikejuridiikka, Oikeus, Ympäristöjuridiikka sekä Verotus-lehti) ja sanakirja sekä ajantasaiset säädöstietokannat. Peruspalvelu sisältää myös keskeiset lainvalmisteluasiakirjat ja tuomioistuinten ratkaisutietokannat. Sisältää myös vertaisarvioituja artikkeleita. Tampereen korkeakouluyhteisöllä on pääsy osaan Edilexin Digikirjastossa näkyvistä kirjoista KauppakamariTiedon Ammattikirjastosta. Tarkista yksittäisten kirjojen saatavuus Andorista. Korkeakouluyhteisön henkilökunnalla on mahdollista saada henkilökohtaiset OmaEdilex -tunnukset. E-aineisto-oppaan Edilex-ohjeet Edilex is a continuously updated legal information service in Finnish.
- This link opens in a new window
Suomen Laki -hakupalvelu This link opens in a new window Juridisen tiedon hakupalvelu. Sisältää Suomen voimassa olevan lainsäädännön, EU-säädöksiä, esityöt, oikeuskäytännöt sekä e-kirjoja. Suomen Laki includes the current legislation, the essential European Union legislation, government bills, judicial practice and e-books.
- This link opens in a new window
EUR-Lex This link opens in a new window EUR-Lex tietokanta sisältää kokotekstinä Euroopan unionin virallisen lehden ja mm. perussopimukset, lainsäädännön, oikeuskäytännön sekä lainsäädännön valmisteluasiakirjoja. Eur-Lex database covers the legal information on European Union: official journal, treaties, legislation, legislation in preparation, case-law, parliamentary questions, documents of public interest, preparation of enlargement.
Alma Talent Verkkokirjahylly This link opens in a new window Kotimaisia e-kirjoja ja äänikirjoja taloushallinnon, verotuksen, esimiestyön tai juridiikan aloilta. Verkkokirjahylly sisältää Päivittyvät hakuteokset -hyllykokonaisuudessa. Muut kirjat eivät päivity. E-aineisto-oppaan Alma Talent Verkkokirjahylly -ohjeet
- This link opens in a new window

Kotimaisia artikkeleita

Edilex This link opens in a new window Oikeudellinen tietopalvelu. Edilexin keskeistä sisältöä ovat juridinen uutispalvelu, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet (Defensor Legis, Lakimies, Liikejuridiikka, Oikeus, Ympäristöjuridiikka sekä Verotus-lehti) ja sanakirja sekä ajantasaiset säädöstietokannat. Peruspalvelu sisältää myös keskeiset lainvalmisteluasiakirjat ja tuomioistuinten ratkaisutietokannat. Sisältää myös vertaisarvioituja artikkeleita. Tampereen korkeakouluyhteisöllä on pääsy osaan Edilexin Digikirjastossa näkyvistä kirjoista KauppakamariTiedon Ammattikirjastosta. Tarkista yksittäisten kirjojen saatavuus Andorista. Korkeakouluyhteisön henkilökunnalla on mahdollista saada henkilökohtaiset OmaEdilex -tunnukset. E-aineisto-oppaan Edilex-ohjeet Edilex is a continuously updated legal information service in Finnish.
- This link opens in a new window

Finlex oikeuskäytäntö kirjallisuudessa Oikeuskäytäntö kirjallisuudessa-kokoelma sisältää kotimaisia ja eurooppalaisia tuomioistuinratkaisuja koskevia viittauksia suomalaisesta oikeuskirjallisuudesta vuodesta 1926 lähtien.
Selma (Bibliographia Iuridica Fennica) Eduskunnan kirjaston kokoelmaluttelossa Selmassa on erillinen hakupalvelu Suomessa vuodesta 1982 alkaen julkaistuun oikeudelliseen aineistoon. Tämä Bibliographia Iuridica Fennica -aineisto sisältää Suomessa ilmestyneitä, suomalaisten kirjoittamia tai Suomea koskevia oikeustieteellisiä artikkeleita, kirjoja ja lehtiä. Selma-tietokannassa on suomalaisia oikeustieteellisiä kirjoja ja artikkeleita 1600-luvulta lähtien.

Finna

voit hakea kotimaisia tieteellisten lehtien, ammattilehtien, aikakauslehtien sekä kokoomateosten artikkeleita
kun olet kirjoittanut hakusanat perushakuun/tarkennettuun hakuun rajaa hakutuloksesta (vasemmalta) aineistotyypiksi artikkelit

Kotimaiset artikkeliviitteet (ent. Arto-tietokanta):

Arto on kotimaisten tieteellisten ja ammatillisten artikkelien viitetietokanta. Osa artikkeleista on luettavissa elektronisena. Arton sisältöön voit tehdä hakuja kahden palvelun kautta: Finna.fi ja Arto-aineisto Kansalliskirjaston hakupalvelu (erillinen välilehti). Hakutulokset ovat palveluissa samat.
- Kotimaiset artikkeliviitteet löytyvät Kansalliskirjaston hakupalvelusta (erillinen välilehti)
- Arto-aineisto Finna.fi:ssä
Arton lehtilista

Journal.fi - kotimaiset tieteelliset lehdet verkossa

Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 120 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Ulkomaiset artikkelelit

Academic Search Ultimate (EBSCO) This link opens in a new window Monitieteinen tietokanta sisältää yli 10 000 lehteä, joista suurin osa tieteellisesti arvioituja kokotekstilehtiä lähes kaikilta tieteenaloilta. EBSCO Mobile App - start guide The database includes full text for more than 10 000 journals. Most of them are peer-reviewed journals. Coverage spans virtually every area of academic study.
- This link opens in a new window
SpringerLink This link opens in a new window Yli 2200 lehteä matematiikan, fysiikan, kemian, lääke-, luonnon-, ympäristö-, geo-, insinööri-, tietojenkäsittely-, taloustieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Sisältää myös kirjaston hankkimia e-kirjoja erityisesti tekniikan, lääketieteen ja luonnontieteiden aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine, business, social sciences. +2200 full text journals, +41 000 books and reference works.
- This link opens in a new window
Wiley Online Library This link opens in a new window Sisältää tieteellisiä lehtiä lääketieteen, luonnon-, yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä tekniikan, biotieteiden ja kemian aloilta. Sisältää myös e-kirjoja ja hakuteoksia eri aloilta. Multidisciplinary. Technology, nature sciences, medicine. 1997-, about 1400 full text journals. Reference Works licensed perpetually.
- This link opens in a new window
Criminology Collection (ProQuest) This link opens in a new window Kriminologia, kriminaalioikeus, lakien täytäntöönpano, turvallisuuspalvelut ym. Sisältää Criminal Justice Database kokotekstitietokannan ja National Criminal Justice Reference Service (NCJRS) Abstracts -viitetietokannan. Criminology, law enforcement and security services etc. Criminology Collection includes Criminal Justice Database fulltext database and National Criminal Justice Reference Service (NCJRS) Abstracts references.
- This link opens in a new window
SAGE Journals Online This link opens in a new window Sisältää yli 940 lehteä vuodesta 1999 lähtien mm. kasvatustieteen, psykologian, viestinnän, liiketalouden, tekniikan, luonnontieteiden, lääketieteen, yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Contains over 940 journals from 1999 in Business, Humanities, Social Sciences, and Science, Technology and Medicine.
Taylor & Francis Online This link opens in a new window Monitieteinen Taylor & Francis Library (SSH+S&T) sisältää n. 2000 e-lehteä. Lehdet ovat saatavilla vuodesta 1997 lähtien. The multidisciplinary Taylor & Francis Library (SSH+S&T) contains about 2000 e-journals. Journals are available since 1997.
- This link opens in a new window
IBFD Tax Research Platform This link opens in a new window General and specialized tax issues. Palvelussa käytössä seuraavat lehdet/In use following journals: Asia-Pacific Tax Bulletin, Bulletin for International Taxation, Derivatives & Financial Instruments, European Taxation, International Transfer Pricing Journal, International VAT Monitor, World Tax Journal.
- This link opens in a new window

Käytä aineistoja etänä

Hae tietokannat Tietokannat A-Z -listalta tai alakohtaisista oppaista. Kirjaudu Tuni-tunnuksella.
Kirjaudu kirjaston hakupalvelu Andoriin Tuni-tunnuksella tai Taysin vakioidulla kannettavalla VPN-yhteyden avulla.
Voit myös ladata Libkey Nomad -lisäosan selaimeesi. Tällöin saat tiedon, jos löytämäsi artikkeli on saatavissa kirjaston kautta. Kirjautumalla Tuni-tunnuksella saat pääsyn aineistoon.

Google Scholarin kautta kirjaston hankkimiin aineistoihin: Vasen yläkulma kolme viivaa ⇒ Asetukset ⇒ Kirjastolinkit ⇒ etsi ja valitse listalta Tampere University - TUNI Fulltext ⇒ tallenna

Ota yhteyttä!

Andor-hakupalvelu

Andorista löydät kirjaston painetut aineistot ja laajan kansainvälisten e-aineistojen kokoelman. Kun teet opinnäytteeseen liittyvää tiedonhakua, on suositeltavaa Andorin lisäksi etsiä myös oman tieteenalan tietokannoista. Huomaathan, että kaikkien kotimaisten tai kansainvälisten tietokantojen sisältö ei löydy Andorin haulla.

Andor - hakupalvelu This link opens in a new window Andorista löytyy kirjaston hankkimat painetut ja elektroniset kirjat ja lehdet, sekä korkeakouluyhteisön opinnäytteet. Lisäksi Andorista löytyy laaja kansainvälisten artikkelien ja muiden julkaisujen kokoelma.

Andor-opas

Tietokannat A-Z

Etkö löydä tarvitsemaasi artikkelia kokoelmistamme?

Tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin löytää artikkeleja.
Ota yhteyttä kaukopalveluun (maksullinen palvelu).

Lähteiden arviointi

Löytyneitä tiedonlähteitä on tarpeen arvioida ennen niiden käyttöä. Arvioinnissa selvitetään lähteiden luotettavuutta ja käyttökelpoisuutta eli mietitään, onko niissä esitetty tieto perusteltua ja paikkansa pitävää. Painetun ja elekronisten tiedonlähteiden luotettavuutta voidaan arvioida pitkälti samoilla kriteereillä. Tutustu kirjaston oppaan avulla lähteiden arviointiin.

Kirjaston tiedonhaun opas - arvioi lähteet

Oikeustiede: Artikkelit ja tietokannat