Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Andor-opas: Etäkäyttö

Sanapilvi e-aineistoista

E-aineistojen etäkäyttö

Etäkäytössä kirjautuminen uuteen hakupalveluun Tuni-tunnuksella. E-aineistojen etäkäyttö ei toimi kirjastokortilla.  Voit etsiä aineistoja myös kirjautumatta Andor-palveluun, mutta etänä tuloslistasta siirtyessäsi e-aineistoon palvelu kysyy kirjautumista.

Ilmoita ongelmista kirjastoon Andorin palautteella tai  sähköpostilla.

Etäkäyttöongelmissa kannattaa hakua kokeilla toisella selaimella.

Kirjautuminen ja etäkäyttö

Andoriin kirjautuminen

  • Jos olet Tampereen yliopiston tai TAMKin opiskelija tai henkilökuntaa, kirjaudu sisään tuni-tunnuksella. Samalla kirjautumisella saat käyttöön sekä e-aineistot etänä että pääset tarkastelemaan lainatietojasi. Jos olet kieltänyt tietojesi luovutuksen opiskelija-/henkilökuntarekisteristä, joudut ottamaan yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun tietojesi lisäämiseksi.
  • Muut asiakkaat kirjautuvat joko kirjaston rekisteriin ilmoittamallaan sähköpostiosoitteella tai kirjastokortilla. Kirjastokortilla kirjauduttaessa mikäli sinulla ei ole vielä salasanaa tai salasanasi on nollattu, kirjoita salasanakenttään joku merkki/merkkejä, niin sinut ohjataan asettamaan uusi salasana (vähintään 8 merkkiä, kirjaimia tai numeroita). Mikäli unohdat salasanasi, niin ota yhteyttä kirjastoon ja salasanasi nollataan, jonka jälkeen pääset taas asettamaan uuden salasanan edellä mainitulla tavalla.
  • Taysin henkilökunta voi hakea e-aineistojen vierailijatunnusta tällä lomakkeella. Lisätietoja e-aineistojen käytöstä sairaalan ulkopuolella löydät Sairaalaportaalista. Ota yhteyttä kirjastoon, jos et pääse kirjautumaan tunnuksella.

PIN-koodi (lainausautomaattia varten)

  • Nelinumeroista PIN-koodia käytetään vain lainausautomaateilla lainattaessa.
  • Jos sinulla ei vielä ole PIN-koodia tai olet unohtanut sen, niin uuden PIN-koodin voi asettaa Andorin kautta kirjautumalla sisään, valitsemalla kirjastokortti, Omat  tiedot ja sieltä valitsemalla Päivitä salasana/pin-koodi.
  • Vaihtoehtoisesti PIN-koodin voi asettaa/vaihtaa ottamalla yhteyttä kirjastoon tai käymällä kirjaston asiakaspalvelupisteessä.

Etäkäyttö

Kirjautumaton käyttäjä voi tehdä hakuja ja halutessaan päästä lukemaan rajattua e-aineistoa häneltä kysytään tuni-tunnus ennen kuin hän pääsee palveluntarjoajan sivulle aineistoon käsiksi. Kirjautuminen on toki suositeltavaa, koska tällöin saa kattavammat tulokset hakuihin ja muut Andorin asiakastoiminnot käyttöönsä ja e-aineistoja voi tallentaa esim omiin suosikkeihin. Tällöin ei myöskään kysytä kirjautumista enää aineistoon siirryttäessä.